Vilnius – 10/03/24 – Pramogų salė „Vakaris Vilnius“ („Pramogų bankas“, 3 aukštas) – MOUNTAIN (USA) feat. Corky Laing (koncertas)

Kas
MOUNTAIN (USA) feat. Corky Laing (koncertas)
When
Ketvirtadienis, 3 spalio, 2024
20:00 - All Ages Buy Tickets
Where
Pramogų salė „Vakaris Vilnius“ („Pramogų bankas“, 3 aukštas) (map)
Pamėnkalnio 7
Vilnius, Lietuva
Other Info
Legendinė Amerikos bliuzo ir roko grupė „Mountain“ pirmą kartą koncertuos Lietuvoje

Po vasaros prasidėsiantis naujas renginių sezonas kiekvieną savaitę pasipildo naujais renginiais, kurių tarpe galima surasti ne tik naujus vardus, bet ir tikrų muzikos legendų pasirodymus. Viena iš jų – garsi JAV bliuzroko grupė „Mountain“ su originalios sudėties būgnininku Corky Laingu – Lietuvoje lankysis pirmą kartą ir iškart surengs du koncertus: spalio 2 d. - Kauno klube „Oazė“ ir spalio 3 d. - pramogų salėje „Vakaris Vilnius“.

Amerikos klasikinio roko ir bliuzo kolektyvą „Mountain“ 1969 m. įkūrė Leslie Westas ir Felixas Pappalardis, o netrukus prie jų prisijungė būgnininkas Corky Laingas, reikšmingai prisidėjęs prie dainų kūrimo ir firminio skambesio formavimo. Grupė buvo žinoma gimtinėje dėl savo galingų gyvų pasirodymų ir novatoriško hardroko bei bliuzo muzikos skambesio. Klasikiniai jų hitai „Mississippi Queen“, „Nantucket Sleighride“ ir „Theme for an Imaginary Western“ ilgainiui tapo pasaulinės roko istorijos klasika. „Mountain“ kartu su „Cream“ ir „Blue Cheer“ laikomi viena iš svarbiausių šiuolaikinio psichodelinio roko muzikos trejeto dalimi.

Nors Corky Laingas yra geriausiai žinomas kaip grupės „Mountain“ roko būgnininkas, jo karjera tęsiasi gerokai ilgiau nei gyvavo pati super-grupė, kurioje jis išgarsėjo. Iki pat grupės įkūrėjų Leslie Westo ir Felixo Pappalardi mirties kolektyvo sudėtis dažnai keitėsi, trumpam net pristabdant karjerą, bet ir vėl grįžtant prie savo šaknų. Kai Pappalardis padarė pertrauką, Laingas ir Westas kartu su buvusiu „Cream“ bosistu ir vokalistu Jacku Bruce'u subūrė galingą trio „West, Bruce & Laing“.

Kuomet „Mountain“ vokalistas Leslie Westas pradėjo solinę karjerą, Corky Laingas bendradarbiavo su Johnu Lennonu, „Ten Years After“, Meatu Loafu, Franku Marino, „Mahogany Rush“, Erikku Schenkmanu (ex-„Spin Doctors“), bosistu Noeliu Reddingu (ex-„Jimi Hendrix Experience“) ir daugeliu kitų.

Keli koncertai 2014-2015 m. atliekant "Mountain" muziką, priminė muzikantui senus laikus, kai jis mėgavosi grodamas originalų legendų repertuarą. Tuomet ir gimė projekto "Corky Laing's Mountain" idėja. Nuo tada būgnininkas keliauja po pasaulį, švęsdamas grupės "Mountain" muzikinį palikimą. Šiame Europos ture prie grupės sielos taip pat prisijungs keli puikūs muzikantai: gitaristas Rowanas Robertsonas (ex-DIO), bositas Frankas Caporaletti („Vinnie Moore Band“) ir nepakartojamas vokalistas bei klavišininkas Adrianas Gautrey („Atomic Rooster“).

Energingu būgnų grojimu garsėjantis tęstinis projektas teisėtai ir tinkamai atgaivina originalios grupės palikimą. Gerbėjų koncertuose laukia dinamiški klasikinių hitų atlikimai ir naujos jų interpretacijos. „Corky Laing's Mountain“ toliau švenčia ir saugo galingą vienų iš roko novatorių lobyną bei nesenstančią jų muziką. Prisijunkite prie jų gyvuose koncertuose ir mėgaukitės nepamirštama klasikinio bliuzroko patirtimi!

« Back to the calendar

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.